Dubbele, gezonde red velvet cake

Ingrediënten

Ingrediënten cake:

  • 125 g havermeel (gemalen havermout)
  • 125 g meelwormpoeder
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 eieren
  • 2 buisjes rode kleurstof, rode bietensap of poeder van rode biet (gebruik hier genoeg van, het beslag moet écht rood zijn)
  • 8 el agavesiroop of 5 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el cacaopoeder
  • 250 ml karnemelk
  • Snufje zout

Ingrediënten glazuur:

  • 400 g roomkaas
  • 350 g witte chocolade
  • 250 g zachte boter
Bereiding

Hoe begin je eraan?

  • Verwarm de oven voor op 170° C.
  • Meng 250 g zachte boter met de suiker en klop tot een mooie, egale, mix. Doe er één voor één de eieren bij.
  • Voeg het zout en het vanille-extract toe. 
  • Meng daarna apart de kleurstof en het cacaopoeder en voeg daarna toe aan het beslag.
  • Doe de bloem, het havermout meel en meelwormpoeder beetje bij beetje bij het beslag.
  • Roer goed door tot een egaal geheel en vet daarna 2 bakvormen in.
  • Doe de helft van het beslag in de ene bakvorm, de rest in de andere. Bak 35-40 min. Controleer na 30 min. of het deeg al 'gaar' is.
  • Wanneer klaar, laat de cake afkoelen.
  • Maak intussen de topping door de witte chocolade au bain marie te laten smelten en dan af te koelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter en de roomkaas glad en voeg de afgekoelde maar vloeibare chocolade toe.
  • Leg op de eerste cake een laag, doe er de tweede cake op en werk af met nog een toplaag over heel de cake.