Dubbele, gezonde red velvet cake
Ingrediënten
Ingrediënten cake:
- 125 g havermeel (gemalen havermout)
- 125 g meelwormpoeder
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 5 eieren
- 2 buisjes rode kleurstof, rode bietensap of poeder van rode biet (gebruik hier genoeg van, het beslag moet écht rood zijn)
- 8 el agavesiroop of 5 el honing
- 1 tl vanille-extract
- 3 el cacaopoeder
- 250 ml karnemelk
- Snufje zout
Ingrediënten glazuur:
- 400 g roomkaas
- 350 g witte chocolade
- 250 g zachte boter
Bereiding
Hoe begin je eraan?
- Verwarm de oven voor op 170° C.
- Meng 250 g zachte boter met de suiker en klop tot een mooie, egale, mix. Doe er één voor één de eieren bij.
- Voeg het zout en het vanille-extract toe.
- Meng daarna apart de kleurstof en het cacaopoeder en voeg daarna toe aan het beslag.
- Doe de bloem, het havermout meel en meelwormpoeder beetje bij beetje bij het beslag.
- Roer goed door tot een egaal geheel en vet daarna 2 bakvormen in.
- Doe de helft van het beslag in de ene bakvorm, de rest in de andere. Bak 35-40 min. Controleer na 30 min. of het deeg al 'gaar' is.
- Wanneer klaar, laat de cake afkoelen.
- Maak intussen de topping door de witte chocolade au bain marie te laten smelten en dan af te koelen tot kamertemperatuur.
- Mix de boter en de roomkaas glad en voeg de afgekoelde maar vloeibare chocolade toe.
- Leg op de eerste cake een laag, doe er de tweede cake op en werk af met nog een toplaag over heel de cake.