Over Nimavert

 

Nimavert is de vrucht van een geanimeerd gesprek tussen zaakvoerders Nico Coen en Maarten Debie tijdens een barbecue in de zomer van 2010. We vroegen ons af waarom er wereldwijd zoveel insecten worden geconsumeerd, terwijl het erop lijkt dat de markt daar in West-Europa nog niet klaar voor is. Enig opzoekwerk en heel wat brainstormsessies later besloten we gewoon zelf de handen uit de mouwen te steken en verschillende soorten insecten te kweken in onze eigen garage en kelder.

Het resultaat? Zes jaar lang trial and error. Tot we eind 2016 besloten om toch niet zelf insecten te kweken, maar deze te verwerken in voedingsproducten. We beslisten om voorlopig enkel te werken met meelwormen. Op dat moment deden we ook daar al onderzoek naar. Dat betekende de oprichting van Nimavert. Na veel testen en proeven, ontwikkelden we enkele producten op basis van meelwormen. Eind 2019 namen we Little Food over, dat een volledig aanbod producten met krekels had. Ons aperitiefverhaal is compleet, maar we blijven verder zoeken naar nieuwe producten.

De naam Nimavert is een combinatie van de voornamen van de zaakvoerders, Nico en Maarten, en het Franse woordje vert. Dat laatste kan je fonetisch ook interpreteren als vers (worm) en uiteraard ook gewoon als vert (groen en ecologisch).

Nimavert is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten en die ervan overtuigd is dat ook insecten een plaats verdienen in ons dieet.

Nimavert is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de smaak van insecten en die ervan overtuigd is dat ook insecten een plaats verdienen in ons dieet. Insecten, en vooral meelwormen, zijn immers een alternatieve, ecologische bron van en alternatief voor eiwitten, vitamines en mineralen. Producten en gerechten op basis van insecten hoeven er overigens ook helemaal niet vreemd uit te zien of ingewikkeld te zijn. Het enige wat telt is de smaak.

Ontdek snel onze producten en recepten op de website en kom gerust langs op één van onze events om te proeven. Tot binnenkort!