Aperitiefhapje van briochebrood, krekeltapenade en gegrilde aubergine

Ingrediënten

Voor 20 toasts

  • Een kleine en grote klont boter
  • 2 à 3 sneden briochebrood (je koopt best een ongesneden brood en snijdt de sneden best zelf)
  • 1/4 aubergine
  • Gedroogde krekeltapenade met aubergine van Nimavert
  • Peper en zout
  • Een half handje pijnboompitten
Bereiding
  • Snij 2 à 3 sneden van ongeveer 3 à 4 centimeter van het briochebrood 
  • Laat de boter smelten in een pan
  • Eens de boter goudbruin kleurt, kan je er het briochebrood inleggen
  • Bak elke kant 2 tot 4 minuten, tot het langs beide kanten goudbruin kleurt
  • Was en snij de aubergine in schijfjes van ongeveer 2 cm
  • Neem een grillpan en boter deze in met een klein klontje boter
  • Bak de schijfjes ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn
  • Beleg de toastjes met een laagje tapenade
  • Leg er de gegrilde aubergine op
  • Garneer met enkele pijnboompitten