Aperitiefhapje van briochebrood, krekeltapenade en gegrilde aubergine
Ingrediënten
Voor 20 toasts
- Een kleine en grote klont boter
- 2 à 3 sneden briochebrood (je koopt best een ongesneden brood en snijdt de sneden best zelf)
- 1/4 aubergine
- Gedroogde krekeltapenade met aubergine van Nimavert
- Peper en zout
- Een half handje pijnboompitten
Bereiding
- Snij 2 à 3 sneden van ongeveer 3 à 4 centimeter van het briochebrood
- Laat de boter smelten in een pan
- Eens de boter goudbruin kleurt, kan je er het briochebrood inleggen
- Bak elke kant 2 tot 4 minuten, tot het langs beide kanten goudbruin kleurt
- Was en snij de aubergine in schijfjes van ongeveer 2 cm
- Neem een grillpan en boter deze in met een klein klontje boter
- Bak de schijfjes ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn
- Beleg de toastjes met een laagje tapenade
- Leg er de gegrilde aubergine op
- Garneer met enkele pijnboompitten